Folik asit vücutta kan yapımı, yeni hücre oluşumu, DNA sentezi gibi önemli biyolojik süreçlerde rol oynar. Folik asitin damar sertliğini azaltarak kalp krizi, bunama ve felç gibi birçok kötü hastalığın oluşmasını da engellemektedir.
 
Hamilelikte yapılan folik asit takviyesinin, doğacak bebekte sadece nöral tüp defektleri değil, konuşma geriliği riskini de azalttığı bildirildi.
 
Doğum kusurları hamileliğin 3-4. Haftalarında ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle bebeğinizin beyin ve omuriliğinin gelişmekte olduğu bu erken dönemlerde vücudunuzda folat bulunması oldukça önemlidir.
 
Norveçli bilim adamlarının yaklaşık 100 bin anne ile yaptığı ve Amerikan Tıp Derneğinin dergisinde (JAMA) yayımlanan araştırma, hamilelikte folik asit alanların çocuklarında konuşma geriliği görülmesi ihtimalinin neredeyse yarı yarıya azaldığını gösterdi.
 
Araştırma çerçevesinde, çocukların 3 yaşına geldiğindeki konuşma becerisi değerlendirildi. Annesi hamilelikte folik asit alanlarda bu yaşta tam cümleler kuramayan çocukların sayısının, folik asit almayanların çocuklarına oranla neredeyse yarı yarıya az olduğu tespit edildi.
 
Folik asit ihtiyacı hamilelikte normalden 3 kat daha fazla olacak şekilde artar. Bir hamilenin aldığı besinler bu ihtiyacı karşılayamayacağı için dışarıdan takviye yapılması gerekir.
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?