Psikolojik Bilimler Derneğinin Psikolojik Bilimler bölümünde yayınlanan ve yaklaşık 600 katılımcıdan elde edilen veriler, daha önceki bazı araştırmaların aksine, kadınların karşı cinste çekicilik algısı hormon düzeylerine göre değişmediğini göstermektedir.
Glasgow Üniversitesi’nde yapılan araştırmacının başında bulunan Benedict C. Jones, “Kadınların hormon seviyelerindeki değişikliklerin, kadınların çekici bulduğu tipi etkilediğine dair hiçbir kanıt bulamadık” diyor.
Jones, “Bu çalışma, diğer çalışmalarla karşılaştırıldığında ölçeği ve kapsamı açısından dikkat çekicidir.” “Kadınların hormon seviyeleri ya da hormonları karşı cins seçiminde pek de etkili görünmüyor. 584 heteroseksüel kadın üzerinde yapılan araştırmada, farklı erkek yüz tiplerinin tercihi konusunda çalışma yaparlar. Çalışma için, kadınların hormon analizleri için tükürük örneği alırlar. Araştırmanın amacının anlaşılmaması için birbirinden farklı kulvarda pek çok soru sorulur. Sorular arasında, araştırmanın amacına yönelik soru şuydu; 10 erkeğin yüzü kadınlara gösterilir. Bu erkeklerin yüzlerinin fotoğrafları dijital ortamda değiştirilerek biraz daha kadınsı ve biraz daha maskülen olmak üzere iki kategoride fotoğraflar tasarladılar. Araştırma sonucunda kadınların maskülen erkek yüzlerini daha çekici bulduklarını aynı zamanda uzun soluklu bir ilişki konusunda ise daha az tercih edilir bulmalarıydı.
Kadınların karşı cinsi tercih etme ve çekici bulma algısı doğurganlığa bağlı östradiol ve progesteron gibi hormonlarla bağlantısı olmadığı görülmüştür. Aynı zamanda kadınların üremeye yönelik hormonal hareketlerinde daha güçlü ve maskülen erkek ifadesine verdikleri seçim, genel hipotezin tam tersi yönünde görülmektedir.
Kadınların eş seçiminde doğum kontrol hapları, romantik ilişkiyi tehlikeye sokacağı endişesi giderek artmakta. Ancak araştırma sonucunda elde edilen bulgularsa,bunu kanıtlar nitelikte görünmemekte.
Alıntıdır; https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180507074239.htm