Tüp bebek tedavisinde çiftlerin bir kısmında döllenme olmasına rağmen gebelik oluşamamaktadir. Bu, durum, embriyonun rahime yerleşme safhasında sorun yaşanmasından da kaynaklanabilir.

Gebeliğin oluşmamasının bir nedeni de , embriyonun kendisini çevreleyen  zarı (zona pellusida) yırtarak dışarıya çıkamaması ve rahim duvarına yerleşememesi olabilir.

Asisted hatching zar inceltme yöntemidir. Embriyolardaki zar kalın ise, tutunma ile ilgili sorun yaratacağı düşünülerek embriyonun zarının lazer veya mekanik yöntemle inceltilmesi işlemidir.

Yapılan bilimsel çalışmalar,  daha önce başarısız tüp bebek denemelerinin olması veya zona pellusida zarının kalın olduğu tespit edilen 35 yaş üstü kadınlarda,  Asisted hatching zar inceltme yöntemi ile gebelik oranlarında  hissedilir bir  artış olduğu ispatlanmıştır.

Lazer destekli yuvalama veya assisted hatching işlemi  farklı yöntemlerde yapılabilir. Bunlardan birtanesi kimyasal yöntemdir. Asit tyrod dediğimiz bir kimyasal madde ile embriyonun dış kabuğunda bir yarık oluşturulur.

Kimlere AHA önerilir ?

• Kadının yaşının 37 den büyük olması

• Daha önceki tüp bebek uygulamalarında gebelik oluşmaması.

• Embriyo zarının (zona pellucida) kalın olması.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?