Embriyoloji laboratuvarında yumurta toplama işlemi, ICSI/IVF, döllenme (fertilizasyon), embriyo gelişimi, AHA işlemi ve defragmantasyon ve embriyo transferi işlemleri yapılmaktadır.
Standart inkübatör sisteminde embriyonun sadece bölünmesi ve o ana ait son durumuna bakılabilmektedir. Bu yolla embriyonun hızlı mı, yavaş mı geliştiği net bilinememekte, sürece özel gelişim bilgileri de kısıtlı takip edilebilmektedir. Haliyle hangi embriyonun daha yüksek gebelik şansına sahip olduğu bu kısıtlı bilgilere dayanarak anne adayının rahmine transfer edilmektedir.
Geleneksel inkübatör yöntemlerinde embriyolar belirli günlerde kontrol amaçlı dışarı çıkarılır. Amaç gelişimini kontrol etmek ve anne adayına transfer için uygun olup olmayacağına ya da hangi gün transfer edilmesinin gebelik oranını olumlu etkileyeceğine karar vermektir. Ancak dış ortamdan embriyolar açısından risk taşımaktadır.
Bu yüzden anne rahmine en yakın atmosferi yaratan embriyoskop kullanımı embriyoların gelişim takibi dışında sağlıklı korunmaları açısından büyük önem taşımaktadır.
Özellikle tekrarlayan gebelik kayıplarında, ileri yaş dolayısıyla yumurta rezervi olanlarda ya da kalitesi yetersiz embriyo gelişimi öyküsü olanlara en doğru embriyoyu seçmek için embriyoskopda embriyo gelişim takibi önerilmektedir.

Embriyoskop: Döllenmeden Blastokiste (1-5 Gün)

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?