Planlı Gebe Kalmanın Önemi;
Pekçok çalışmalar sonucunda, kadının hamilelik ve hamilelik öncesi sağlığı, gıda şekli, sigara kullanıp kullanması, alkol tüketimi ve yaşam stili tercihleri; bebeğin anne karnında büyümesi, vücut ölçüleri, ağırlığı, doğum kilosu ya da prematüre bebek olup olmayacağını belirliyor.
Bebeğin erişkin yaşlarındaki kalp hastalığı, damar sertliği, yüksek tansiyon, diyabet, öğrenme ve davranış bozuklukları, otizm, hiperaktivite gibi riskler de anne karnında maruz kalınan bu etkenlerle ilişkili.
İlk birkaç hafta bebek gelişimi için en önemli zamandır. Fakat birçok kadın bu dönemde gebe kaldığının farkına bile varmamaktadır.
Çocuk istediğimizde kendimizi hazırlamamız gerekir. Gebe kalmayı planlıyorsanız veya şu anda gebe iseniz hem bebek hem de kendiniz için riskleri azaltmak, gelişen fetüs için sağlıklı bir ortam oluşturmak ve sağlıklı bir bebeğe kavuşmak için pek çok şey yapmanız gerekmekte.
Sağlıklı bir bebek için en önemli adım, gebelik takibi ve doğumunuz için tecrübeli, güvenilir uygun bir doktor bulmak. Gebe kalmadan önce kadın hastalıkları ve doğum uzmanından muayene olmanız önemlidir. Gebelik sürecinizi etkileyecek diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon, anemi (kansızlık), tiroit hastalıklar gibi sık görülen sağlık problemleriniz olabilir. Bu tür hastalıkların gebeliğe ve gebeliğin bu hastalıklara olan etkileri hakkında yeterli bilgi alınmalıdır.
Çeşitli araştırmaların gösterdiği önemli noktalardan biri, gebelik öncesi 1 yıllık süreyle B grubu vitaminlerden birisi olan folik asid alan kadınlar da erken doğum riskinde %70 azalmanın saptanması. Bu örnek çerçevesinde hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için önemlidir.
Gebelik öncesi ve gebelik süresince her sorunuz için bize ulaşabilirsiniz…
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?