Sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak, toksik alışkanlıklardan kaçınmak, ilacı uygun bir şekilde kullanmak ve parfüm kullanımını engellemek ya da mesanenin transfer günü dolduğunu garanti etmek gibi tavsiyeleri takip etmek tüp bebek tedavisinde şansı artırmanın yolları arasında.
1-  Fazla kilolu olmak, üreme konusunda  etkili olan olgulardan biridir. Aşırı kilolu olmak, tüp bebek sürecinde olumsuz etki edebilir. Sağlıklı beslenme şeklini alışkanlık haline getirmek, yumurtalıkların sağlıklı kalmasına ve vücudun gebeliğe karşı daha hazırlıklı olmasına yardımcı olur. Bu nedenle, iyi beslenmek ve vitaminlerin doğru bir şekilde alınması hayati öneme sahiptir. Hormonal anormallikler, menstrüel siklusta anormallikler veya ovulasyon nedeniyle aşırı kilolu kişilerde doğurganlık sorunları riski üç kat daha fazladır. Hamilelik sırasında komplikasyonların artma riskini de göz önüne almak gereklidir.
2- Sigarayı pasif ya da aktif olarak tüketmek adet döngüsünde değişikliklere neden olur, yumurtalık rezervini azaltır ve anti-müllerian hormon seviyelerini azaltır. Yapılan pek çok araştırma, sigaranın oositin fallop tüplerinden nasıl geçtiğini, dölleme şansını ve erken embriyo gelişimini  riske attığını da kanıtlamıştır.
3- Tüp bebek tedavi sürecine psikolojiyi hazırlamak, bu süreçte yaşanacaklar konusunda detaylı bilgi paylaşımı ile sürece hazır olmak, güvenilir uzmanlar tarafından süreçte olduğunu hissetmek oldukça önem taşır.
4- Her gün aynı zamanda ilacın alınmasını sağlamak da yardımcı üreme tedavisi sırasında başarı şansını arttırmak açısından çok önemlidir. Vajinal tabletler reçete edilirse, hastalara uygulamadan birkaç dakika sonra uzanmaları tavsiye edilir, böylece tabletler mümkün olduğu kadar emilebilir.
5- Tüp bebek tedavisi görecek ebeveyn adayları, jinekologlarına aldıkları diğer ilaçlardan bahsetmeli ve böylece çevrimi etkileyebilecek herhangi bir kontrendikasyon göz ardı edilmemesi sağlanmalıdır.
6- Embriyo transferi gerçekleştiğinde, hasta kliniğe varışta idrar yapma ihtiyacı hissetmelidir. Mesanedeki sıvı, embriyoyu konumlandırmak için en uygun yerin en uygun görünümünü elde etmeye yardımcı olur.
7- Embriyo transferi, rahimdeki doğal sürece olabildiğince benzer koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle, parfüm, deodorant ve kremlerin kullanılmaması gerekmektedir.
8- Yaşam şeklinin sağlıklı olduğuna ve basit egzersizlerin yapılması süreci kolaylaştıran önemli faktörlerdir.
9- En iyi prognozu yani başarıyı elde etmenin yolu, tedaviyi kişiselleştiren uzmanların her bir vakayı dikkatlice incelemesi ve en son teknolojiye hakim olmasıdır.
         10- Buna ek olarak, tup brbekte kullanilan ilaçların ( ignelerin) soğutulması gerekiyorsa, soğuk zincirin kırılmaması ve bunların tavsiye edilen üretici sıcaklığında depolanması önemlidir. Eczanede alım yaparken sıcaklık değişimlerini önlemek için bir soğutucu çanta kullanmak iyi bir uygulamadır.
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?