Hamilelik süresince D vitamini takviyesi, çocukluk çağı obezitesine yakalanmamak için  yardımcı olabilir.

Bir bilimsel araştırmaya göre, hamile kadınlarda D vitamini eksikliği bebekleri, obez çocuklar ve erişkinler haline getirebiliyor.

Gebenin ilk trimester döneminde D vitamini eksikliği yaşaması, doğan bebeğin altı yaşındayken vücut yağ oranı ile, gebelik döneminde D vitamini eksikliği yaşamayan annenin 6 yaşındaki çocuğuna kıyasla, 2 kat daha fazla olduğu vurgulanmıştır.

2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ABD’li gençlerin ve yetişkinlerin yüzde 75’inin vücut sistemlerinde çok az D vitamini var. Bu, “Güneş ışığı vitamini” de olan D vitamıni, eksiklik kalp hastalığı, kanser, multipl skleroz ve Tip 1 diyabet riskinin taşıması demek oluyor.

Bir yenidoğanın D vitamini, çoğunlukla annenin D vitaminine  bağlıdır. Bu nedenle bebekler anneleri D vitamini eksik veya yakınsa, D vitamini eksikliği riski altındadır.
Vücudumuzda üretilen D vitaminin yaklaşık yüzde 95’inin güneşten gelir. Geriye kalan yüzde 5 yumurta, yağlı balık, balık yağı ve süt, peynir, yoğurt ve tahıl gibi kuvvetlendirilmiş gıdalardan türetilmektedir.

Güneşli yerlerde bile neden D vitamini eksikliği olduğundan eminiz, insanlar çeşitli nedenlerle ile iç mekanlarda çok fazla vakit geçiriyor ya da ofislerden ve plazalardan gün içinde güneş alma vakitleri oldukça kısıtlı veya D vitamini üretimini engelleyen aşırı miktarda güneş kremi kullanıyorlar.

0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?