Aslında hamileliğin erken döneminde kanama yaygın bir durumdur. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, panik yapmanıza gerek yoktur.

Gebe kalmaya çalışırken,  hamilelik testi yaptırıyor ve döneminizi kontrol ediyorsunuzdur.
Hamilelik testi pozitif olmasına rağmen kanamaya başlarsanız ne olur? Hamileliğin erken döneminde kanama ne demektir?
Kanama daima düşüklere neden olur mu?

Kanama aslında hamilelikte şaşırtıcı derecede yaygındır ve her zaman bir sorunu işaret etmez.

 

Erken Gebelikte Kanama Ne Demektir?
Hamilelik kanamasının nedeni, öncelikle kanamanın zamanlamasına ve kalitesine bağlıdır.İmplantasyon (yuvalanma) kanaması
İlk ve en sık görülen kanama tipi implantasyon lekelenmesidir. Hamileliğin erken döneminde bu lekelenme, beklenen süre zarfında ve pozitif bir hamilelik testi yaptırmadan önce ortaya çıkabilir. İmplantasyon kanama rengi genellikle pembedir ve sadece küçük bir miktar olmalıdır. Sildiğinizde bu lekelenme fark edebilirsiniz. İyi huyludur ve tipik olarak diğer semptomlarla ilişkili değildir.

Tahriş kanaması
Hamilelik sırasında ikinci tür kanama tahrişe neden olur. Hamileliğin erken döneminde bu lekelenme herhangi bir zamanda olabilir. Hamileyken serviksiniz çok hassas hale gelir ve tahriş kanamaya neden olabilir. Bu en sık beraber olduktan sonra veya bir smear veya pelvik muayeneden sonra meydana gelir. Cinsel beraberlikten sonra kanama olduğunu fark ederseniz, kanama tamamen iyileşene kadar cinsel ilişkiden kaçının.

 

Subkoryonik Kanama
Hamileliğin erken döneminde kanama, ayrıca bir subchorionic kanama veya subchorionic hematom olabilir. Subkoryonik kanama, subkoryonik hematom ile eş anlamlıdır. Fetusun dışındaki kan topluluğudur. Subkoryonik kanama ile adet dönemine benzer kanama yaşayabilirsiniz. Kanama, parlak kırmızı ve ağır olabilir. Subkoryonik bir kanama ile ilişkili kanama, birçok kadın kendilerinin yanlış yaptığını varsaydığından çok korkutucu olabilir. Düşük yapma riskini arttırır, ancak hamileliğin erken döneminde subkoryonik hematomu olan birçok kadın iyileşir ve sağlıklı gebeliklere devam eder. Subkoryonik hematomlar herhangi bir noktada ortaya çıkabilir ve çözülmesi uzun zaman alabilir. Bununla birlikte, genellikle herhangi bir ağrı veya krampla ilişkili değildir. Herhangi bir kramp olmadan adet benzeri kanama yaşıyorsanız, kaygı verici olumsuz düşünceleri aklınıza getirmemeye çalışın.
Düşük
Maalesef kanama düşük yapma belirtisi olabilir. Düşük ile ilişkili kanama ağır, parlak kırmızıdır ve pıhtı içerir. Ciddi krampla ilişkilidir. Bazen mide bulantısının, gaz ağrısının ve uterin krampa yayılan normal uterusun ne olduğunu ayırt etmek zor olabilir. Bununla birlikte, düşükten uterus krampı ile ağrı, en çok arkanızda olacak ve büyük olasılıkla günlük aktivitelerinizi engelleyecek kadar şiddetli olacaktır. Hafif uterus krampları gebelikte normal olabilir.

 

Ne yapmalısınız?

Böyle bir durumda güvenilir kadın doğum uzmanı ile irtibata geçip süreci aktarmanızda yarar var. Doktorunuz bebeğin iyi olduğundan emin olmak için bir ultrason ile kontrol edecektir.

Eğer düşük yapmaya başlarsanız, düşük oluşmasını engellemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Bu nedenle, bazı kanama yaşıyorsanız, kötüleştiğini veya düzeldiğini görmek için beklemeniz gerekebilir.

 

Acil Durum Alarmı Ne Zaman Verilmeli?
Nefes darlığınız veya çok miktarda kan kaybetmeniz varsa, en yakın hastaneye gitmeniz gerekir. Ektopik (dış) gebelik denen bir şeye sahip olabilirsiniz. Gebeliğin uterus dışında yerleşmesine verilen addır. Hamileliğiniz rahim içinde olduğu doğrulanmadıysa ve şiddetli ağrı ve kanama geçiriyorsanız, hamileliğin rahim dışına implante (yerleştiğinden) edilmediğinden emin olmak için doktorunuzla görüşmelisiniz.

 

Kaynak
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?