Kadın yumurtalıklarının nasıl büyüdüğü ve üretken kaldığınin sırları hala tam çözülmüş değil.

Kanada, McGill Üniversitesi bilim adamı Dr. Hugh Clarke liderliğindeki ekip, yumurtalara ait besleme tüplerinin kendileri nasıl ürettiğini, hücelerin birbirleri ile kurduğu iletişimi ve yumurtaların büyümesi için gerekli öğün zamanında verdikleri tepkiler üzerine çalışmalar gerçekleştirdi.

 

Yumurtalar, besleme tüplerini yapmak için gereksinim duydukları beslenme konusunda kendilerini çevreleyen hücrelere sinyaller yollayarak bu ihtiyacın teminini sağlarlar.
Dr. Clarke, yumurtanın gelişimini sürdürmek için ihtiyaç duyduğu mikro çevreyi oluşturmada aktif bir rol oynadığını belirtiyor.
Bilim adamları, yaşlı kadınların yumurtalarının sağlıklı bebekler üretmede daha az başarılı olduğunu biliyorlar, ancak nedenini bilmiyorlar. Clarke’ın araştırması bu duruma yeni bir açıklama sunuyor.
Yumurtanın çevresiyle nasıl etkileşime girdiğinin anlaşılması, büyümekte olan yumurtaların doğurganlıklarını muhafaza etmemizi sağlıyor şeklinde açlıklamada bulunan Dr Clarke, kanserli kadınlarda doğurganlığı korumak için laboratuvarda sağlıklı yumurta yetiştirmek amacıyla yeni tekniklerin geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor.
0 Yorum

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

İletişim

Bize bir e-posta gönderebilirsiniz, en kısa sürede size geri döneceğiz.

Gönderiliyor

2018 © Erasmus Üreme ve Kadın Sağlığı.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?